Crufts, Birmingham

CRUFTS 10.-13. mars, Birmingham, England

Fra venstre: Ingun Teigelid, Mette Ekre, Ingrid Angeltveit, Oddrunn Stenberg, Solgull Rennemo, Berit Ahlberg, Ingunn Bergh og Tove Heggøy.

Åtte jenter fra FSHK (Fitjar Stord Hundeklubb) reiste til Birmingham for å oppleve verdens beste (ifølge CRUFTS selv) hundeutstilling.

CRUFTS forventet 28 000 hunder på utstillingen (eksteriør bedømming), fordelt på syv grupper. Gundog var den største gruppen med ca 5000 hunder. Her finner man bl.a settere, retrivere og spaniel – totalt 37 ulike raser.  De andre gruppene var Working, Pastoral, Terrier, Hound, Toy og Utility. Disse gruppene var ca halvparten av størrelsen til Gundog. Inndeling i gruppene er litt ulik i forhold til i Norge. Hver kveld var det gruppefinale, og søndagen kom Best in Show. I utstillingshallene hadde hver hund sin bås.  Her var det ikke mange hundebur å se i forhold til antall hunder

I tillegg til eksteriørbedømming av hundene var det mye annet å se under  utstillingen. Man kunne se rasepresentasjon av de ulike hundene. Her kunne du finne opplysninger om rasen, snakke med rasekjenner og se på hunden. Man kunne se på demonstrasjon av ulike aktiviteter for hunder, og oppvisning av bl.a servicehunder og døvehunder. Vi fikk også se på noen som tok en test for å se om hunden egnet seg til f.eks servicehund.

Alle dager var det ulike konkurranser som foregikk. Det ble konkurrert i bl.a agility, lydighet, freestyle, flyball og juniorhandling.

Inne i hallene var det umulig å unngå alle salgsbodene.  ”Alt” til hunden, og litt til eier.

 

 

BIS Finalen:

Før BIS finalen fikk vi med oss bl.a oppvisning av freestyle, finale i juniorhandling, agilitykonkurranse, premieutdeling i lydighet og to gruppefinaler.

Vinneren av BIS finalen ble i år en flat coated retriever.:

SH CH VBOS THE KENTUCKIAN

 

For andre som har lyst å oppleve CRUFTS, kan det sies at det skjer mye inne på NEC, Birmingham. Eksteriørbedømming er kun en del av det. Du får se ulike konkurranser, rasepresentasjon, oppvisninger og mange salgsboder.

De eneste billettene vi kjøpte på forhånd var sitteplasser til BIS finalen. Inngangsbilletten kostet 17 £ hver dag. Crufts har en hjemmeside, der det meste av praktiske opplysninger er å finne.  www.crufts.org.uk

Turen til England var en svært trivelig tur. Hyggelig folk i en trivelig setting. Det måtte jo bli bra.

Oddrunn Stenberg